Przepisy

Blanszowana botwinka z cukinią i czosnkiem | 🍅 Tylko Zdrowe Produkty

Blanszowana botwinka z cukinią i czosnkiem

Blanszowana botwinka - szybka i prosta metoda jak ciekawie wykorzystać młode liście buraka.
Dowiedz się więcej
Wegetariańskie Carpaccio z Pieczarek | Tylko Zdrowe Produkty

Wegetariańskie Carpaccio z Pieczarek

Carpaccio z pieczarek doskonale sprawdzi się jako przystawka czy lekka kolacja. Z lampką białego, wytrawnego wina jest niczym eksplozja smaków. Dzięki wszystkim dodatkom, dość nijakie, surowe pieczarki przenosimy na zupełnie inny poziom.
Dowiedz się więcej
Jak przyrządzić Shakshuka? | Tylko Zdrowe Produkty

Jak przyrządzić Shakshuka?

Shakshuka to danie z jajek ugotowanych w sosie z pomidorów, papryki, cebuli i czosnku, przyprawione kminkiem, papryką, pieprzem, a także gałką muszkatołową. Danie istnieje w kulturach śródziemnomorskich od stuleci. Jest to bardzo ciekawy przepis wykorzystywany zarówno na śniadanie jak i lunch. 
Dowiedz się więcej
Przepis na Bruschetta ze świeżych pomidorów | Tylko Zdrowe Produkty

Przepis na Bruschetta ze świeżych pomidorów

Bruschetta to popularna Włoska przekąska. Pierwotnie narodziła się jako proste danie rolników i plantatorów oliwek, a obecnie dumnie gości na stołach całego świata jako efektowna przystawka.
Dowiedz się więcej
Sałatka z grillowanymi brzoskwiniami | Tylko Zdrowe Produkty

Sałatka z grillowanymi brzoskwiniami

Ta sałatka jest nie tylko fantastycznym połączeniem kolorów, ale również smaków! Grillowane brzoskwinie, jeżyny i odrobina świeżej mięty sprawiają, że kombinacja ta jest bardzo orzeźwiająca i interesująca.

Dowiedz się więcej
Przepis na Baba ghanoush z bakłażanem | Tylko Zdrowe Produkty

Przepis na Baba ghanoush z bakłażanem

Moje ulubione wykorzystanie bakłażana - pasta baba ghanoush 🤗 całkiem prosta i szybka sprawa (pomijając pieczenie bakłażana :p)

Dowiedz się więcej
A może pesto ze szpinaku? | 🍅 Tylko Zdrowe Produkty

A może pesto ze szpinaku?

Pesto, w odniesieniu do oryginalnej potrawy pesto alla genovese, to sos pochodzący z miasta Genui we Włoszech. Tradycyjnie przyrządza się je z liści bazylii, kruszonego czosnku, europejskich orzeszków piniowych, grubej soli oraz twardego sera (np. Parmigiano) i oliwy z oliwek.
Dowiedz się więcej