Makaron z jarmużem i sosem pomidorowym

Makaron z jarmużem i sosem pomidorowym to ciekawe połączenie smaków oraz pomysł na szybki i zdrowy posiłek.

Przepis:

1. Na patelni z rozgrzaną oliwą podsmażamy cebulę i czosnek, po czy dodajemy jarmuż (warto go pokroić/rozerwać w mniejsze kawałki - szybciej się pruży i łatwiej je 😉)
2. Doprawiamy solą oraz pieprzem i prużymy przez 3-4 minuty.
3. Dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe, łyżkę koncentratu pomidorowego i 3-4 łyżki wody od gotowania makaronu. Dusimy przez 2-3 minuty, często mieszając.
4. Ugotowany makaron dodajemy na patelnię i dokładnie łączymy z sosem. Wyłączamy kuchenkę i dodajemy 2 łyżki serka mascarpone lub śmietany.
5. Makaron serwujemy posypany twardym serem (np. parmezanem) oraz doprawiony solą i pieprzem.
Smacznego! 😍