Sałatka z kuskusem i owocami

Składniki

  • ½ szklanki (90g) komosy ryżowej
  • 4 szklanki (120g) rukoli lub szpinaku
  • ½ szklanki (70g) jeżyn
  • ¼ szklanki (45g) jagód/borówek
  • ½ szklanki (65g) malin
  • garść fasolek szparagowych
  • mała czerwona cebula
  • ¼ szklanki (20g) płatków migdałowych
  • 2 łyżki stołowe oleju balsamicznego
  • 1¼ szklanki (300 ml) wody
  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku

  1. Ugotuj komosę ryżową, umieszczając ją w rondelku z 1 szklanką wody i dopraw solą i pieprzem. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień. Gotuj delikatnie przez 15 minut.
  2. Ugotuj zieloną fasolkę, umieszczając ją na patelni z ⅛ szklanki wody i odrobiną soli. Gotuj fasolę przez 4 minuty na średnim ogniu, aż zmieni kolor na jasnozielony. Po ugotowaniu odsącz fasolę i zblanszuj w lodowatej wodzie. Osusz ręcznikiem kuchennym i odstaw na bok.
  3. Pokrój cebulę w plastry, a maliny i jeżyny na połówki.
  4. Rukolę lub szpinak posyp ugotowaną komosą ryżową, jagodami, cebulą, płatkami migdałów i zieloną fasolką. Skrop dressingiem balsamicznym i serwuj. Smacznego!
FasolkiJagodySałatkaSzpinak

Produkty powiązane

Komosa ryżowa (quinoa) białaKomosa ryżowa (quinoa) biała
Planteon Komosa ryżowa (quinoa) biała
100g
Cena sprzedaży3,49 zł
Szpinak - dostarczymy prosto do Twoich drzwiSzpinak
Szpinak
paczka
Cena sprzedaży5,50 zł
Borówki amerykańskie - dostarczymy prosto do Twoich drzwiBorówki amerykańskie
Borówki amerykańskie
100g
Cena sprzedaży2,39 zł Normalna cena2,99 zł
Maliny - dostarczymy prosto do Twoich drzwiMaliny
Maliny
250g
Cena sprzedaży8,99 zł
Fasolka szparagowa zielona - dostarczymy prosto do Twoich drzwiFasolka szparagowa zielona - dostarczymy prosto do Twoich drzwi
Fasolka szparagowa zielona
500g
Cena sprzedaży4,49 zł
Migdały płatkiMigdały płatki
Planteon Migdały płatki
50g
Cena sprzedaży3,99 zł