Bruschetta ze świeżych pomidorów

5 wynik(ów)

Bruschetta ze świeżych pomidorów

Bruschetta to popularna Włoska przekąska. Pierwotnie narodziła się jako proste danie rolników i plantatorów oliwek, a obecnie dumnie gości na stołach całego świata jako efektowna przystawka.

Autor:

Tylko Zdrowe Produkty

Image of Bruschetta ze świeżych pomidorów 🇮🇹

Przygotowanie krok po kroku

  1. Do pokrojonych w kostkę pomidorów i cebuli dodaj oliwy, odrobiny czosnku oraz soli, pieprzu oraz rozdrobnionej świeżej bazylii. Im bardziej soczyste pomidory, tym lepsza będzie bruschetta

  2. Odciśnij nadmiar soku do dodatkowego naczynia (nie wylewaj, bo to najbardziej intensywny w smaku płyn, który można wypić lub dalej wykorzystać)

  3. Serwuj na grzance lub świeżym chrupiącym kawałku chleba (my wybraliśmy wariant urozmaicony pastą z botwinki)