Makaron z jarmużem i sosem pomidorowym

Makaron z jarmużem i sosem pomidorowym to ciekawe połączenie smaków oraz pomysł na szybki i zdrowy posiłek.

Przepis:

  1. Na patelni z rozgrzaną oliwą podsmażamy cebulę i czosnek, po czy dodajemy jarmuż (warto go pokroić/rozerwać w mniejsze kawałki - szybciej się pruży i łatwiej je 😉)
  2. Doprawiamy solą oraz pieprzem i prużymy przez 3-4 minuty.
  3. Dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe, łyżkę koncentratu pomidorowego i 3-4 łyżki wody od gotowania makaronu. Dusimy przez 2-3 minuty, często mieszając.
  4. Ugotowany makaron dodajemy na patelnię i dokładnie łączymy z sosem. Wyłączamy kuchenkę i dodajemy 2 łyżki serka mascarpone lub śmietany.
  5. Makaron serwujemy posypany twardym serem (np. parmezanem) oraz doprawiony solą i pieprzem.


Smacznego! 😍

5 wynik(ów)
500g
6,00 zł

W Twoim koszyku
Od naszych rolników
kg
4,00 zł

W Twoim koszyku
Od naszych rolników
szt.
3,99 zł

W Twoim koszyku
Od naszych rolników
Opakowanie
9,50 zł

W Twoim koszyku
Od naszych rolników
kg lub 250g
Od 6,00 zł

Wybierz