Sałatka z grillowanymi brzoskwiniami
Sałatka z grillowanymi brzoskwiniami
Ta sałatka jest nie tylko fantastycznym połączeniem kolorów, ale również smaków! 🤗 Grillowane brzoskwinie, jeżyny i odrobina świeżej mięty sprawiają, że kombinacja ta jest bardzo orzeźwiająca i interesująca. Wszystko skropione sosem zawierającym oliwę z oliwek, sok z cytryny i miód. A na wierzch odrobina startego sera👌Sałatka idealnie komponuje się z grillowanym kurczakiem, wieprzowiną lub stekiem.
Tylko Zdrowe Produkty

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
-
Umyj i osusz wszystkie produkty.
-
W średniej misce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, miód, sól i pieprz. Brzoskwinie posmaruj równomiernie niewielką ilością dressingu (łącznie około 1 łyżeczka).
-
Ułóż brzoskwinie na ruszcie grillowym lub w piekarniku (około 250 stopni C). Grilluj, aż pojawią się ślady grillowania i brzoskwinie będą lekko miękkie, 2 do 3 minut z każdej strony. Zdejmij z grilla i odstaw do ostudzenia.
-
Połącz sałatę i miętę w średniej misce. Skrop pozostałym dressingiem.
-
Ułóż na wierzchu brzoskwinie i jeżyny oraz dodaj odrobinę startego żółtego sera.